De dames D1 speelden een schitterend seizoen. Er werd gestart tegen de latere kampioen Bevo met een nipte 8-9 nederlaag in de laatste seconde. In de " gemengde " competitie heeft men zich echter kranig geweerd.

Het "gemengd" bleek echter niet echt "gemengd"  Er waren nog 2 teams waar 1 en 2 meisjes speelden en de rest waren volledige jongens teams.  Van de 16 wedstrijden werden "de jongens" 10 keer gedesilusioneerd achter gelaten.  Zelfs tegen Manual , met allemaal jongens die zelfs een kop groter waren werd gelijk gespeeld en dus een punt afgesnoepd.  Enkele jongens liepen huilend en geërgerd het veld af.  " Wat een bitchen " werd er gezegd. Later bleek dat dit punt hun het kampioenschap heeft gekost. Met dank van Bevo aan onze dames.

De laatste wedstrijd werd gestart op een 3e plaats met 1 punt voorsprong  tegen de nummer 4 Venlo en nummer 4 Explosion lag ook met 1 punt achterstand op de loer.  Venlo was er op gebrand om de royale 20-11 nederlaag in Maasbracht recht te zetten en de 3e plaats over te nemen. Men starte met een agressiefe "man - vrouw" verdediging waar onze dames geen antwoord op hadden.  Al gauw keek men tegen enkele punten achterstand aan.  Na 10 minuten vonden de dames echter de gaten in de verdediging en zoals dit in wielerjargon heet , toen ging men "erop en erover"  Iedereen scoorde en speelde goed samen en men ging uiteindelijk met een voorsprong van 5 punten de rust in.  Na rust ging men goed door en werd de marge ruim vergroot. Dit tot ergernis van Venlo, dat ruwer ging spelen en in korte tijd de marge wederom verkleinde.  De scheidsrechter floot echter perfect en de jongens werden tot de orde geroepen. Op dat moment ging de doelpuntenmachine van Maasgouw weer lopen en werd Venlo met 15-22 afgedroogd. De verdiende 3e plaats werd veilig gesteld.

DAMES PROFICIAT MET DEZE PUIKE PRESTATIE EN SCHITTEREND SEIZOEN, JULLIE SPEL WAS EEN GENOT OM NAAR TE KIJKEN !!!!